torstai 8. heinäkuuta 2010

Muuttoahdistus!

Nyt todellakin ymmärrän miksi asunnon hakua sanotaan asunnon metsästykseksi! Tämähän on hikistä kilpajuoksua ympäri lähiseutua!

Olen ennenkin joutunut vakuuttelemaan vuokranantajia soittelemalla heille kymmeniä kertoja varmistaakseni asunnonsaantini, sekä eräälle jouduin maksamaan kuuden kuukauden vuokran plus vuokratakuun etukäteen, ennen kuin hän vakuuttui maksukyvystäni! Kaikesta huolimatta, en ole koskaan ennen ollut näin tuskastunut asunnonhakuprosessiin. Koko hommasta on tullut yhtä raastavaa kuin uuden työpaikan etsinnästä!

Eilen huomasin googlettavani omaa nimeäni sen "pelossa", että vuokranvälittäjä, ei siis edes mahdollinen työnantaja, katsoisi perääni että millainen ihminen tämä oikein on. Kauhistuin saamastani hakutuloksesta, sillä googletus johti sivulle, jolta löytyi iso kasa nettialbumiin lataamiani kuvia vuodelta 2004, joita en todellakaan mielelläni enää kaiken kansan kesken julkistaisi. Valitettavasti nettialbumi on ollut pois käytöstäni jo niin kauan, ettei puolen tunnin pähkäilykään tuonut mieleeni vanhoja käyttäjätunnuksiani, eikä myöskään vanhaa sähköpostiosoitettani, jonne nuo käyttäjätunnukset olisi voinut lähettää... No, sen siitä saa. Turha kai sitä on yrittää itseänsä enää seitsämän vuoden bloggailun ja monen vuoden facebookkailun jälkeen piilotella!

Mutta, jos jollain olisi tarjota asuntoa (mielellään kaksiota) pääkaupunkiseudulta, ottakaa yhteyttä, sillä kahden kuukauden "lisäaikakin" vanhassa asunnossamme on käymässä umpeen. Uusien asukkien saapuminen paikalle siirtyi elokuulle, joten me jäimmekin vielä kesäksi paikoillemme, vaikka osa tavaroistakin oli ehditty sulloa pahvilaatikoihin... Nyt tätä muuttoa on tehty jo niin kauan, että samassa ajassa olisi ehtinyt muuttaa vaikka ulkomaille ja takaisin!

Tänään taas asuntonäyttöön...


1 kommentti:

Anni kirjoitti...

Vasta luinkin jostain että vuokra-asuntojen haku käy just nyt aika kuumana Helsingussä. Mutta toivotaan, että joku kiva paikka löytyy!