tiistai 27. huhtikuuta 2010

Pyykkikoppa

Työt ovat taas vieneet mennessään ja blogitus on jäänyt taka-alalle, vaikka niin lupailin että asiaa olisi yllin kyllin.
Tänään minulla on kuitenkin vapaa aamu ja päätin heti ottaa aurinkoisesta ilmasta hyödyn. Räpsin kämppiksen huoneessa (jonne paistaa aamuaurinko) kuvia tuosta pyykkikori-tuoli-tekeleestäni, joka on jo ehtinyt pölyttymään ja täyttymään pyykeistä muutamaan kertaan. Päälle kuuluisi vielä tulla istuintyyny, mutta enpäs ole saanut sitäkään vielä hankittua.



Korin teosta sen verran, että vaikka malli on neliskanttinen ja simppeli, haasteita aiheutti joka ikisen kepukan poraus, tapitus, hionta, petsaus ja lakkaus yksitellen, sekä lopuksi tekeleen kokoonpano. Tarvitsin kaksi kaveriani avustamaan liimausvaiheessa, joka loppujen lopuksi onnistui kuitenkin hyvin. Olin tyytyväinen myös siitä, että jokaisen neljän jalan (30 reikää per jalka) poraus monikaraporakoneella onnistui täydellisesti heti ensimmäisellä kerralla. Kannen jiiritys sen sijaan ei mennyt ihan millilleen nappiin, josta opettajani sitten rokottikin hieman pisteitä...

Kuljettaessani laatikkoani kotiin bussissa, tokaisi bussikuski että "jaahas, ei sitten suomalainen puu kelpaa, vaan pitää itämaisesta puusta olla tehtynä", johon minä tietenkin nauraen vastasin että "ei ole kuules itämaista, vaan ihan suomalaista mäntyä petsattuna ja lakattuna". Eli minulle, joka ei niin männyn syykuviosta sisätiloissa tykkää, työn väritys onnistui myös aika hyvin (tosin näissä "aurinko-kuvissa" tekele näyttää paljon vaaleammalta)!

Ei kommentteja: